Een camping gasstel is een zeer handig stuk gereedschap om te hebben als je gaat kamperen. Het stelt je in staat om uw eten te koken zonder dat je een vuur hoeft te maken. Er zijn veel verschillende soorten camping gasstelletjes, dus het is belangrijk dat je de juiste kiest voor uw behoeften. Als je op zoek bent naar een lichtgewicht en compact camping kooktoestel dat gemakkelijk op te zetten is, dan is een Jetboil MightyMo camping gasstel een goede optie. Dit camping gasstel maakt gebruik van een kleine brandstofbus die op het gasstel kan worden geschroefd. Ze zijn ideaal voor rugzak- en kampeertochten waarbij gewicht en draagbaarheid belangrijke factoren zijn. Ben je met je familie en zoek je naar een wat groter gasstel dan zijn de andere camping gasstelletjes een optie. Deze gasstellen zijn wel wat zwaarder maar makkelijk mee te nemen om te camperen. Zoals je ziet, is het best lastig om de perfecte uit te kiezen. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we van TopVergelijking een lijst samen gesteld van de beste camping gasstel van 2023.

 

Beste Camping Gasstel van 2023:

 

Campingaz Xcelerate 400 S Camping gasstel

 

Dit Camping gasstel GA-8404 een perfecte keuze voor als je voorplan bent om met meerdere pannen te gaan koken. Dit camping kooktoestel heeft 600 watt, dus dat is een krachtige vlam, dus goed op te koken. Dit gasstel heeft een gewicht van 6 kg dat is wat aan de zware kant maar nog wel prima te tillen. De afmetingen zijn: Afmeting: 53,5 x 54 x 13,5 cm lekker ruim zodat je genoeg ruimte hebt om te koken. Het brandstof van dit camping gasstel is gas.

 

Campingaz Xcelerate 400 S Camping kooktoestel

 

De Campingaz Xcelerate 400 S Campingkookstel is een Multi-purpose 2-pits camping kooktoestel met 2 krachtige 2200 watt branderkoppen. Het heeft een deksel met handvat en een uiterst stabiele basis. De Campingaz Xcelerate 400 S Campingkookstel is uitgerust met een piëzo-ontsteking, die lucifers overbodig maakt. Het werkt op Campingaz cilinders R904 en R907. Kortom een perfecte camping gasstel die van alle gemakken voorzien is.

Kemper Camping gasstel 4 branders

 

Dit Kemper Camping gasfornuis 4 pits is een geweldige keuze voor kampeerders en outdoor enthousiastelingen. Het heeft vier roestvrijstalen regelbare branders, afmetingen van 52,5 x 53,5 x 11 cm, en een nettogewicht van 5 kg. De gasaansluiting zit aan de achterkant, en hij heeft een vermogen van 4650 watt.

 

Gimeg Kooktoestel 2-pits Grijs Camping gasstel

 

Het Gimeg Kooktoestel 2-pits Grijs Camping gasstel heeft 4400 Watt brander, dat wil zeggen dat het een krachtige vlam heeft zodat het koken een stuk beter koken gaat. Het brandstof wat deze camping gasstel brander nodig heeft is butaan. Het gewicht van dit camping gasstel is 2 kg, dit is dat valt voor een gasstel heel erg mee, ideaal om makkelijk mee te nemen.De Afmeting zijn: 33 x 60 x 10 cm.

 

Camping kooktoestel –

2 RVS branders – 2600W

 

Dit Campingkooktoestel – met 2 RVS branders heeft een 2600W brander goed om op te bakken. Het aantal watt ligt iets lager dan de andere dus kan het iets langer duren voordat iets wat eerder gaar is of het water aan de kook komt. Het gewicht van dit gasstel is 4 kg, dat ligt wel aan de zware kant, maar ga je met de auto hoeft dit geen probleem te zijn. De afmetingen daar in tegen zijn lekker compact dat het niet veel ruimte inneemt Afmeting: 61 x 34 x 10 cm. Dit camping gasstel heeft de brandstoffen butaan, propaan nodig.

Campingaz Party Grill 400 R Camping gasstel

 

 

Campingaz Party Grill 400 R Camping gasstel is net even anders dan de andere gasstellen, maar zeker niet minder! Het is eigenlijk meer een soort BBQ met verschillende opzet stukken zodat je kan grillen braden of zelfs wokken! Dit camping gasstel heeft een wattage van 2000 niet het aller hoogst, maar zeker goed genoeg om er een lekkere maaltijd mee te bereiden. De Afmeting zijn: 36 x 36 x 42 cm, lekker compact dus makkelijk mee te nemen. Het gewicht is 6 kg dat is wel iets zwaarder dan de andere gasstellen maar dat hoeft geen belemmering te zijn. De brandstof is gas.

Jetboil MightyMo Camping gasstel

De MightyMo Gas Set is een hoogwaardig kooksysteem dat perfect is voor kampeerders en buitensporters. Het beschikt over een zeer nauwkeurige afstelling, waardoor de warmteafgifte zeer nauwkeurig kan worden geregeld. Dit is belangrijk, want het betekent dat de set kan worden gebruikt in zeer koude weersomstandigheden zonder verlies van prestaties. De set beschikt ook over een Piezo ontstekingssysteem, waardoor het heel gemakkelijk is om aan de slag te gaan. Bovendien is hij ongelooflijk klein en gemakkelijk mee te nemen. Hij kan worden gebruikt met de Fluxring koekenpan en kookpan, of met elke gewone pan.

 

Waar moet je op letten bij een camping gasstel?

Je gaat camperen op een camping of je gaat de wildernis om te camperen, dan is het wel handig om een kooktoestel te hebben, in plaats van dat je elke avond ene kampvuur moet aanmaken. Maar waar moet ik nou opletten bij het uitzoeken van een geschikt gas kooktoestel? De keuze is natuurlijk voor iedereen anders en voor elke situatie weer anders, daarom hebben we een aantal vragen op een rijtje gezet die je je zelf kunt afvragen om zo tot het perfecte gasstel te komen. We hopen dat je met deze informatie het perfecte kooktoestel voor jou vindt.

Het gewicht van een camping gasstel

Het gewicht van de camping gasstel is niet geheel onbelangrijk. Hoe ga je camperen? Ga je met de fiets, dan is het handig om een wat compactere kookset te nemen, zo dat het niet zo zwaar is op en niet zo veel ruimte in neemt. Een gasstel dat makkelijk mee te nemen is, zodat het niet al te veel ruimte in neemt, en dat het niet zo veel weegt aangezien je wel meer bagage mee moet nemen.

Hoeveel pits kooktoestel heb ik nodig?

Een volgende handige vraag om je zelf af te vragen is. Met hoeveel personen ga je, wat ga je koken en hoeveel ga je koken? Ben je voorplan om veel te koken of een maaltijd met meerdere pannen? Dan is het handig om een camping gasstel te nemen met meerdere pitten. Er zijn camping gasstellen met 1 pit maar ook zelf met 4 pitten, dan is handig om voor je zelf na te gaan aan hoeveel pitten je genoeg hebt.

Watt per camping kooktoestel

De wattage van een gasstel toestel is ook belangrijk om rekening mee te houden. Het aantal watt geeft aan hoe krachtig het vuur is, dus een watt van 3600 watt gaat het koken net even sneller dan een van 1200 watt. Het nadeel is natuurlijk wel dat de gastank wat sneller leeg raakt, maar bij de meeste camping gasstelletjes is de hoeveelheid watt ook handmatig aan te passen.

Beste 2 pits camping gasstel

Voor het uitzoeken vaan het beste 2 pits camping gasstel is het belangrijk dat je kijkt naar wat je wil gaan bereiden. Is het iets groots wat lang moet garen dan is een gasstel met wat meer watt handiger. De vlam is dan krachtiger en zo makkelijker en sneller te koken. Ook een tips als het gaat om de beste 2 pits camping gasstel is kijken hoe groot zijn de pannen die ik ga gebruiken. Stel dat je 2 pannen tegelijk gaat opzetten moeten ze wel tegelijk er op passen als het gaat om grote. Ook is het handig om te bekijken of een 2 pits gasstel wel mee kan want een 2 pits gasstel neemt al een stuk meer ruimte in dan een 1 pits.


Veelgestelde vragen over camping gasstellen
Dit zijn de vragen die wij hebben gekregen van lezers die op zoek zijn naar een camping gasstel.
hoe werkt een camping gasstel?

Een camping gasstel werkt zo als de naam al zegt op gas je sluit namelijk op het camping gasstel een gas fles aan, dit is vaak propaan of brutaan gasfles. Wanneer de gas fles is aan gesloten kan de gas kraan op en worden graait op de gas fles. Het open draaien van de gas fles zorgt voor druk op de slang van de gasfles naar het camping gasstel. Op het camping gasstel kun je vervolgens een kraan open draaien die zorgt dat het gas vrij komt dit komt dan uit het gaspitje. Het gas kan dan ontstoken worden en dan kan het vuur worden geregeld met de draaiknop op het camping gasstel. dit werkt dan net als een normaal fornuis.

hoeveel gas nodig camping voor mijn camping gasstel?

Gas word per gram verkocht wanneer je gaat koken op de camping moet u dus goed kijken hoeveel gas u nodig heeft voor je vakantie. Een gemiddeld gasstel verbruikt ongeveer 135 gram per uur. Het is dus verstandig dat je zelf inschat hoeveel uur het gas aan moet staan om zo rekening te houden met de benodigde hoeveelheid gas.


Een goed gasstel camping

Een goed gestel voor de camping moet voldoen aan de behoeften van een de gebruiker. Wij van Topvergelijking vinden het fijn om een gasstel te gebruiken wat licht is en dus gemakkelijk mee te nemen. Dit is wanneer je van camping naar camping gaat ideaal, zeker als je met de fiets of te voet gaat. Wanneer je met de auto naar de camping gaat is het gewicht een minder groot probleem, dan moet je meer kijken naar de functionaliteit van het gasstel voor camping. Een camping gasfornuis moet een duidelijk beschrijving hebben, hier hebben we rekeing mee gehouden met onze selectie. Er is niks vervelenders dan dat je een camping gasstel niet makkelijk aan krijgt.

Conclusie camping gasstel

Een camping gasstel maak een avontuurlijk kampeer toch een stukje makkelijk. Je hoeft niet meer de moeite te doen om een heel kampvuur te maken, maar dat heeft natuurlijk ook wel weer zijn charmes. Voor welk type kook gasstel je ook kiest, het zal altijd een toevoeging zijn aan het kamperen. Voor het koel houden van eten is een camping koelkast ideaal, hiervan hebben we een lijst gemaakt met de beste van dit moment.

Aanbevolen artikelen