Een camping gasstel is een zeer handig stuk gereedschap om te hebben als je gaat kamperen. Het stelt je in staat om uw eten te koken zonder dat je een vuur hoeft te maken. Er zijn veel verschillende soorten gasstelletjes, dus het is belangrijk dat je de juiste kiest voor uw behoeften. Als je op zoek bent naar een lichtgewicht en compact camping kooktoestel dat gemakkelijk op te zetten is, dan is een Jetboil MightyMo gasstel een goede optie. Dit gasstel maakt gebruik van een kleine brandstofbus die op het gasstel kan worden geschroefd. Ze zijn ideaal voor rugzak- en kampeertochten waarbij gewicht en draagbaarheid belangrijke factoren zijn. Ben je met je familie en zoek je naar een wat groter gasstel dan zijn de andere camping gasstelletjes een optie. Deze gasstellen zijn wel wat zwaarder maar makkelijk mee te nemen om te camperen. Zoals je ziet, is het best lastig om de perfecte uit te kiezen. Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we van TopVergelijking een lijst samen gesteld van de beste camping gasstel van 2023.

 

Beste Camping Gasstelen van 2023:

 

Campingaz Xcelerate 400 S

 

DezeCampingaz Xcelerate 400 S is een perfecte keuze voor als je voorplan bent om met meerdere pannen te gaan koken. Dit camping kooktoestel heeft 600 watt, dus dat is een krachtige vlam, dus goed op te koken. Dit gasstel heeft een gewicht van 6 kg dat is wat aan de zware kant maar nog wel prima te tillen. De afmetingen zijn: Afmeting: 53,5 x 54 x 13,5 cm lekker ruim zodat je genoeg ruimte hebt om te koken. Het brandstof van dit camping gasstel is gas.

 

Campingaz Xcelerate 400 S Camping kooktoestel

 

De Campingaz Xcelerate 400 S Campingkookstel is een Multi-purpose 2-pits camping kooktoestel met 2 krachtige 2200 watt branderkoppen. Het heeft een deksel met handvat en een uiterst stabiele basis. De Campingaz Xcelerate 400 S Campingkookstel is uitgerust met een piëzo-ontsteking, die lucifers overbodig maakt. Het werkt op Campingaz cilinders R904 en R907. Kortom een perfecte camping gasstel die van alle gemakken voorzien is.

Kemper gasstel 4 branders

 

Dit Kemper Camping gasfornuis 4 pits is een geweldige keuze voor kampeerders en outdoor enthousiastelingen. Het heeft vier roestvrijstalen regelbare branders, afmetingen van 52,5 x 53,5 x 11 cm, en een nettogewicht van 5 kg. De gasaansluiting zit aan de achterkant, en hij heeft een vermogen van 4650 watt.

 

Gimeg Kooktoestel 2-pits Grijs

 

Het Gimeg Kooktoestel 2-pits Grijs gasstel voor de camping heeft 4400 Watt brander, dat wil zeggen dat het een krachtige vlam heeft zodat het koken een stuk beter koken gaat. Het brandstof wat deze camping gasstel brander nodig heeft is butaan. Het gewicht van dit kooktoestel is 2 kg, dit is dat valt voor een gasstel heel erg mee, ideaal om makkelijk mee te nemen.De Afmeting zijn: 33 x 60 x 10 cm.

 

Camping kooktoestel –

2 RVS branders – 2600W

 

Dit Campingkooktoestel – met 2 RVS branders heeft een 2600W brander goed om op te bakken. Het aantal watt ligt iets lager dan de andere dus kan het iets langer duren voordat iets wat eerder gaar is of het water aan de kook komt. Het gewicht van dit gasstel is 4 kg, dat ligt wel aan de zware kant, maar ga je met de auto hoeft dit geen probleem te zijn. De afmetingen daar in tegen zijn lekker compact dat het niet veel ruimte inneemt Afmeting: 61 x 34 x 10 cm. Dit camping gasstel heeft de brandstoffen butaan, propaan nodig.

Campingaz Party Grill 400 R gasstel

 

 

Campingaz Party Grill 400 R gasstel is net even anders dan de andere gasstellen, maar zeker niet minder! Het is eigenlijk meer een soort BBQ met verschillende opzet stukken zodat je kan grillen braden of zelfs wokken! Dit camping gasstel heeft een wattage van 2000 niet het aller hoogst, maar zeker goed genoeg om er een lekkere maaltijd mee te bereiden. De Afmeting zijn: 36 x 36 x 42 cm, lekker compact dus makkelijk mee te nemen. Het gewicht is 6 kg dat is wel iets zwaarder dan de andere gasstellen maar dat hoeft geen belemmering te zijn. De brandstof is gas.

Jetboil MightyMo kooktoestel

De MightyMo Gas Set is een hoogwaardig kooksysteem dat perfect is voor kampeerders en buitensporters. Het beschikt over een zeer nauwkeurige afstelling, waardoor de warmteafgifte zeer nauwkeurig kan worden geregeld. Dit is belangrijk, want het betekent dat de set kan worden gebruikt in zeer koude weersomstandigheden zonder verlies van prestaties. De set beschikt ook over een Piezo ontstekingssysteem, waardoor het heel gemakkelijk is om aan de slag te gaan. Bovendien is hij ongelooflijk klein en gemakkelijk mee te nemen. Hij kan worden gebruikt met de Fluxring koekenpan en kookpan, of met elke gewone pan.

 

Het uitkiezen van het perfecte camping gasstel

Camping, het grote avontuur buitenshuis, ongeacht of het op een camping plaatsvindt of in het wild. Om deze ervaring optimaal en aangenaam te maken, is een goed kooktoestel een essentieel onderdeel van je kampeeruitrusting. Een maaltijd kunnen bereiden kan tenslotte enorm bijdragen aan het comfort van je kampeerervaring. Maar hoe bepaal je welk gasstel de beste keuze is voor jou? Hieronder volgt een gedetailleerde handleiding met een reeks factoren en vragen die je kunnen leiden naar jouw ideale camping gasstel.

Het gewicht van een camping gasstel een cruciale overweging

Het eerste element om rekening mee te houden bij het kiezen van een camping gasstel is het gewicht. Als je met de fiets of te voet op pad gaat, is een zwaar gasfornuis simpelweg onpraktisch. In deze situaties wil je een gasstel dat licht en compact is, zodat het eenvoudig kan worden vervoerd en weinig ruimte inneemt in je beperkte bagage. Ook als je kampeert met het gezin en je kampeerspullen deelt, speelt het gewicht een belangrijke rol. Hoe lichter je spullen, hoe meer je kunt meenemen zonder de last te zwaar te maken voor iedereen.

Hoeveel branders heb je nodig?

Het aantal branders dat je gasstel moet hebben is een andere belangrijke beslisfactor. Dit hangt in grote mate af van het aantal mensen dat je gaat verzorgen en het type maaltijden dat je wilt bereiden. Ben je van plan uitgebreide maaltijden te maken die zouden profiteren van het gebruik van meerdere pannen? Dan ligt het voor de hand om een gasstel met meerdere branders te overwegen. Op de markt vind je camping gasstellen met alles van één tot vier branders, wat betekent dat je een breed scala aan opties hebt om te kiezen op basis van je individuele kookbehoeften.

Het wattage van het camping gasstel kracht en efficiëntie

Vervolgens moet je rekening houden met het wattage van je gasstel. Dit is een indicatie van de kracht van de branders. Hoe hoger het wattage, hoe sterker de vlam, en hoe sneller je zult kunnen koken. Het is echter belangrijk te onthouden dat een hoger wattage ook betekent dat je gasfles sneller leeg kan raken. Een groot aantal camping gasstellen heeft een vlamregelaar, wat betekent dat je het vermogen kunt aanpassen aan de behoeften van het gerecht dat je aan het bereiden bent.

Op zoek naar het perfecte tweepits camping gasstel

Als je besluit te zoeken naar een tweepits camping gasstel, dan zijn er enkele specifieke zaken om op te letten. Het type maaltijden dat je wilt klaarmaken zal hier een grote invloed op hebben. Bij het bereiden van grote maaltijden die langzaam moeten sudderen, bijvoorbeeld, is een gasstel met een hoger vermogen waarschijnlijk de betere keuze.

Daarnaast is, ongeacht het aantal branders, de fysieke omvang van het gasstel zelf van groot belang. Heb je twee grote pannen die je tegelijkertijd wilt kunnen gebruiken? Zorg er dan voor dat je fornuis voldoende ruimte biedt om dit mogelijk te maken.

Gebruiksgemak gemak is een must

Kamperen is al avontuurlijk genoeg zonder te hoeven worstelen met een lastig gasstel. Daarom moet gebruiksgemak de topprioriteit zijn bij het uitzoeken van je camping gasstel. Controleer altijd of de bedieningselementen duidelijk gemarkeerd zijn en gemakkelijk te gebruiken, en dat de handleiding eenvoudig en duidelijk is. Niets kan frustrerender zijn dan proberen uit te zoeken hoe je toestel werkt terwijl je uitgehongerde kampeergenoten zitten te wachten.

Duurzaamheid gebouwd om te weerstaan

Verder moet een goed camping gasstel bestand zijn tegen de verwachte slijtage. Vergeet niet dat het gasstel blootgesteld zal worden aan de elementen, dus je wilt er zeker van zijn dat het gemaakt is van materialen van hoge kwaliteit die kunnen weerstaan aan zon of regen. Roestvrij staal, bijvoorbeeld, is een uitstekende keuze voor zijn duurzaamheid en weerstand tegen roest.


Veelgestelde vragen over camping gasstellen
Dit zijn de vragen die wij hebben gekregen van lezers die op zoek zijn naar een camping gasstel.
hoe werkt een camping gasstel?

Een camping gasstel werkt zo als de naam al zegt op gas je sluit namelijk op het camping gasstel een gas fles aan, dit is vaak propaan of brutaan gasfles. Wanneer de gas fles is aan gesloten kan de gas kraan op en worden graait op de gas fles. Het open draaien van de gas fles zorgt voor druk op de slang van de gasfles naar het camping gasstel. Op het camping gasstel kun je vervolgens een kraan open draaien die zorgt dat het gas vrij komt dit komt dan uit het gaspitje. Het gas kan dan ontstoken worden en dan kan het vuur worden geregeld met de draaiknop op het camping gasstel. dit werkt dan net als een normaal fornuis.

hoeveel gas nodig camping voor mijn camping gasstel?

Gas word per gram verkocht wanneer je gaat koken op de camping moet u dus goed kijken hoeveel gas u nodig heeft voor je vakantie. Een gemiddeld gasstel verbruikt ongeveer 135 gram per uur. Het is dus verstandig dat je zelf inschat hoeveel uur het gas aan moet staan om zo rekening te houden met de benodigde hoeveelheid gas.


Het beste uit je kampeerervaring halen met het juiste gasstel

Er is geen betere manier om de dag af te sluiten na een lange wandeling of een duik in het meer dan met een heerlijke zelfgemaakte maaltijd. En er is geen betere manier om dat te doen dan met het perfecte camping gasstel. Of je nu kiest voor een eenvoudig eenpits model of een volledig uitgerust vierpits gasstel, het juiste kooktoestel kan je kampeerervaring zoveel aangenamer maken.

Conclusie camping gasstellen als onmisbaar onderdeel van kamperen

Camping gasstellen zijn dus een onmisbaar onderdeel van elk kampeeravontuur. Ze maken koken een stuk eenvoudiger en comfortabeler, waardoor je de echte charme en sfeer van kamperen kunt waarderen zonder afbreuk te doen aan gemak en efficiëntie. Natuurlijk is een kampvuur een leuke activiteit op zijn tijd, maar waarom zou je elke dag de moeite moeten doen om er een op te zetten als je ook gewoon snel en gemakkelijk een lekkere maaltijd kunt bereiden op je reis? Kortom, het kiezen van het juiste camping gasstel kan een groot verschil maken in je kampeerervaring. Met deze uitgebreide gids hopen we je op weg te hebben geholpen naar het maken van de perfecte keuze.

Aanbevolen artikelen