Met deze Top 10 familiespellen 2022 is een gezellige spelavond verzekerd. De spellen zijn heel divers zodat er genoeg keuze is. Deze lijst heeft veel verschillende soorten spellen. Ben je op zoek naar een avonturenspel of is terug in de tijd iets voor jou? Dan heb je aan deze Top 10 familiespellen 2022 een hele goede. TopVergelijking heeft deze top 10 familiespellen samen gesteld op basis van een onderzoek naar de meest populaire spellen om met de familie te spelen. De spellen in deze lijst variëren van het aantal personen die kunnen mee doen van 2-10.

 

 

Dit is de Familiespellen Top 10

 

1. Carcassonne Basisspel Bordspel: Het perfecte familiespel!

Carcassonne Basisspel Bordspel

Carcassonne Basic is de eerste kennismaking met het hedendaagse klassieke tegel-bouwspel in zijn puurste vorm. Het Carcassonne Basisspel wordt geleverd met alles wat je nodig hebt voor twee speler en tot maximaal vijf spelers – niet meer, niet minder; een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Het spel zelf bestaat uit dubbelzijdige, in elkaar grijpende tegels die zowel het speelbord vormen als het terrein dat het afbeeldt. Deze tegels worden gebruikt om steden, wegen, kloosters, grasland en vele andere elementen te creëren, terwijl je een race met je tegenstander aangaat om de meeste punten te scoren door je pionnen op elementen in het landschap te plaatsen (ze moeten ook overleven).

Je kunt een weg of stad langer maken door er meer tegels aan toe te voegen, maar pas op dat je ze niet te lang maakt en ervoor zorgt dat je pionnen veilig zijn voor gevaar. Als alternatief kun je aan het begin van het spel drie willekeurige tegels trekken en daarmee spelen voor nog meer variatie! Het Carcassonne Basisspel is een uitstekende manier om dit bekroonde strategiespel voor het hele gezin te leren spelen. Daarom raden wij deze versie aan voor kinderen ouder dan 6 jaar en hun ouders die een competitief spel willen dat ze samen kunnen spelen tegen een zeer lage kostprijs!

2. Codenames – Gezelschapsspel

Codenames - Gezelschapsspel

Codenames combineert de spanning van verborgen identiteiten met de samenwerking van het raden van wachtwoorden. Het is ontworpen voor 5-8 spelers, maar werkt ook goed met 10 of 20 spelers. Het team achter Codenames: Marvel Edition heeft nu een nieuwe ervaring gecreëerd die Codenames een dubbele kans geeft om een internationale feesthit te worden. Dit nieuwe spel heeft al aandacht gekregen in Kotaku, Destructoid, Polygon en meer!

3. Clever Dobbelspel

Clever Dobbelspel

Clever Dice is een uniek, snel dobbelspel voor twee spelers. Om te winnen moet je als eerste speler je scoreveld vullen met zes dobbelstenen van bij elkaar passende kleuren of sets. Je moet slim zijn om de juiste set te maken met je gele en blauwe dobbelstenen of een groene driehoek te krijgen op je roze en rood gestreepte dobbelstenen. Je kunt op veilig spelen met simpele stippen op alle vier de kanten van elke dobbelsteen of alles riskeren met een enkele pip op je gele, blauwe en paarse dobbelstenen! Kies je ervoor om moedig te zijn en risico’s te nemen om te winnen? Of speelt u op safe door een meer voor de hand liggende set te maken? Clever Dice wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om tegenstanders keer op keer te kunnen kwellen!

4. Familiespel Maya (nl)

Gezelschapsspel Maya (nl)

Maya is een spel waarin je arbeiders kunt krijgen, voorgesteld door dobbelstenen in een bepaalde kleur en speciale vaardigheden als je dobbelstenen van een andere kleur gebruikt. Op elk moment kun je deze arbeiders naar het gebied sturen waar ze het beste passen. Je gebruikt ze op de marktplaatsen om spullen te kopen of in de tempels om de gunst van de goden te verdienen. Een of meerdere spelers kunnen festivals en feesten organiseren ter ere van hen, als ze hoog genoeg gegooid hebben met hun dobbelstenen. Heb jij het geduld en de vaardigheid om Maya’s grootste heerser te worden?

5. Catan Basisspel Bordspel: Een heel leuk familiespel

Catan Basisspel Bordspel

Enorm in omvang: Het basisspel van de Catan-serie wordt gespeeld op een zeshoekig bord, waarbij de spelers proberen het land te vestigen en te ontwikkelen met wegen, steden en nederzettingen. Het spel bevindt zich op het eiland Catan. Word jij de heerser van Catan?

6. Stenen Tijdperk Bordspel: Een gezelschapsspel voor de hele familie

Het is een bordspel over de steentijd. Neem de volledige controle over het lot van je stam, maar zorg er wel voor dat je stam genoeg dierlijke grondstoffen heeft om nieuwe vallen en wapens te bouwen! De uitkomst van het spel hangt af van de kaarten die je trekt en hoe je ze speelt. Elke kaart kan een situatie drastisch veranderen. Elke speler heeft unieke stamleden en een unieke vaardigheid, dus het spel verandert van het ene op het andere spel. Je hebt scherpe tactische vaardigheden nodig om dit spel te winnen, maar pas op dat je je tegenstanders niet te veel kansen laat in je poging om de overwinning voor jezelf te grijpen. Ben jij slim genoeg om de winnaar te worden in het Stenen Tijdperk?

7. Pandemic – Bordspel

Pandemic - Bordspel

In het bekroonde Pandemic bordspel moet je samenwerken met je teamgenoten om vier soorten ziektes te genezen voordat ze de wereld overspoelen. De spelers moeten hun individuele inspanningen afwegen tegen de behoeften van de groep om succesvol te zijn. De geavanceerde uitdagingen van Pandemic: The Cure zullen zelfs de meest ervaren spelers uitdagen. Net als in het bordspel nemen de spelers tegengestelde rollen aan – Controllers proberen de impact van de ziekte te verminderen, terwijl Scientists zich inspannen om genezingen te creëren. Ondertussen haasten reddingswerkers zich om de geïnfecteerden van stad naar stad te verplaatsen op zoek naar een geneesmiddel. Met meer dan 60 unieke personages heeft Pandemic: The Cure meer speelbare rollen dan elk ander spel in de serie!

8. Ravensburger Puerto Rico – Bordspel

Ravensburger Puerto Rico - Bordspel

Ravensburger Puerto Rico is een bordspel voor twee tot vijf spelers waarin elke speler een koloniale gouverneur vertegenwoordigt en een expeditie naar Puerto Rico leidt. De winnaar is degene die de meeste overwinningspunten behaalt. De spelers moeten hun opties openhouden en moeten vaak beslissen of ze kostbare grondstoffen riskeren voor lucratieve, maar onzekere kansen. Zal je fabrieken, steden en plantages kunnen bouwen? Of ga je misschien op zoek naar waardevolle specerijen? Dan is het einde nabij – vergeet je tegenstanders en race voor de koppositie!

9. Regenwormen Dobbelspel

 Regenwormen Dobbelspel

Het Worm Dobbelspel is een set van Nederlandse dobbelspellen waarin de spelers zoveel mogelijk wormen moeten verzamelen, terwijl ze proberen hun eigen dierbare wormen niet te verliezen. Spelers kunnen de wormen van andere spelers stelen en veroveren. De doos bevat speciale Nederlandse dobbelstenen, veldkaarten, wormkaarten, scorekaarten en een stoffen zak om het spel in op te bergen. Kinderen kunnen dit spel zowel met hun ouders als met hun vriendjes en familieleden spelen.

10. Camel Up – Bordspel: Win jij de race van je familie?

Camel Up - Bordspel

Camel Up is een bordspel voor 3-8 spelers. Het spel wordt gespeeld over tien ronden, met als doel de meeste kamelen voor de piramide te hebben aan het eind van de tien ronden. De kameel die je kiest gaat rond de piramide, landend op velden die je in staat zullen stellen om tegels van andere kamelen te nemen, je eigen tegels te laten vallen om punten te winnen, en je tegenstanders punten te laten verliezen. Camel Up is perfect voor families, grote groepen en sociale evenementen, en is anders dan elk ander spel in je collectie!

Hoe vind ik nou het leukste familiespel

Op zoek gaan naar het ideale familiespel is niet altijd even makkelijk. Om te kijken wat nou echt bij jouw en de familie het beste past is het goed om iedereen een paar vragen te stellen. Vragen zoals, hoelang willen we spelen? Zo kun je langdurige spellen al uitsluiten. Of moet het een competitief spel zijn of meer een samenwerkspel? Moet het een heel uitgebreid spel zijn of een wat makkelijker spel? Met hoeveel deelnemers zijn we (Misschien groepjes maken). Met al deze vragen te stellen kan je tot het perfecte spel komen en ga je gegarandeerd een leuke avond beleven!

 

Leukste familiespellen

Wat is er nou leuker dan een leuk spel te spellen met de familie? Wij Topvergelijking hebben een lijst gemaakt van de leukste familiespellen van dit moment. De lijst bevat gevarieerde spellen die iedereen leuk vindt. 

Aanbevolen artikelen